Energetika.ba
Solarna energija

SKE u Austriji gradi najveći evropski logistički centar za rješenja za pohranu energije i solarnu opremu

Autor: Energetika.ba

SKE je jedna od vodećih evropskih kompanija na tržištu solarne opreme. Specijalizovana je za fotonaponsku opremu i iz Gornje Austrije pametnim solarnim proizvodima pokriva 16 zemalja Srednje, Južne i Istočne Europe. Firma brzo raste i u Sankt Florianu, u blizini Linza, upravo gradi najveće skladište i logistički centar za rješenja za pohranu energije i solarnu opremu u Evropi. Tu će do sredine 2025. godine biti otvoreno više od 450 radnih mjesta na 30.000 m2 skladišnog, logističkog i uredskog prostora, što uključuje i SKE Solar Academy, gdje će se provoditi obuka solarnih stručnjaka, od projektovanja do ugradnje solarne opreme.

"SKE je pionir na putu transformacije od proizvodnje energije iz fosilnih goriva do proizvodnje energije od Sunca," ističe Stefan Eder, osnivač i izvršni direktor kompanije. Njeno novo sjedište ogledni je projekat poslovnog objekta u smislu korištenih tehničkih rješenja i održivosti, a energetski razred zgrade čini je energetski samodovoljnom. To je osigurano sunčanom elektranom snage 2,4 MW i sistemom za pohranu energije kapaciteta 2 MW h. Sunčane elektrane su središnje rješenje za energetsku tranziciju. Visokoučinkovita, sigurna i pouzdana solarna rješenja osnova su toga da Sunce postane primarni izvor energije.

SKE može ponuditi najsavremenija rješenja za iskorištavanje Sunčeve energije u sunčanim elektranama za stambene i poslovne zgrade i industriju. Sunčane elektrane svojim vlasnicima pružaju nezavisnost o rastućim cijenama električne energije. Štaviše, isplative su i uvijek pametno ulaganje.

SKE i Huawei - Partnerstvo s dodanom vrijednošću

SKE je Huaweijev partner sa dodanom vrijednošću. Iz Austrije, SKE trenutno snabdijeva 16 evropskih zemalja pametnim solarnim proizvodima iz Huaweija. Firma je osnovana 2008. godine i danas je jedna od vodećih na evropskom solarnom tržištu. S druge strane, Huawei je vodeći svjetski dobavljač solarne opreme, infrastrukture za informacijsku i komunikacijsku tehniku (ICT) i pametnih uređaja, zapošljava oko 200.000 ljudi i djeluje u više od 170 zemalja. Rješenjima Huawei FusionSolar ostvaruju se visokoučinkovite, sigurne i pouzdane sunčane elektrane.

Globalno partnerstvo kao interakcija tehničkih, društvenih i ekonomskih faktora dvije firme, SKE-a i Huaweija, pokreće održivu proizvodnju Sunčeve energije. Uz pomoć digitalnih rješenja, proizvodnja i potrošnja energije postaju još inteligentnije, sigurnije i učinkovitije.

SKE u Austriji i Europi

SKE preuzima sve djelatnosti u vezi prodaje, servisa i podrške za Huawei FusionSolar u Austriji i zemljama Srednje, Istočne i Južne Evrope. Firma koja je stručna u području FN opreme podupire kupce širom Evrope u prodaji, logistici, obuci, certificiranju i tehničkoj podršci za svu Huaweijevu solarnu opremu.

Njena tehnička podrška i poslijeprodaja može pružiti pomoć korisnicima i partnerima na međunarodnom nivou i na lokalnom jeziku u vezi sa svim tehničkim pitanjima o Huaweijevom portfoliju proizvoda i složenim rješenjima fotonaponskih sistema. To osigurava brzu podršku kupcima i partnerima u projektovanju i puštanju u pogon Huaweijevih proizvoda, rješavanju problema i analizi kvarova, sve do jednostavne obrade jamstva.

SKE Roadshow - Na turneji po Europi

SKE-ovi 'roadshow' kamioni cijele se godine putuju po cestama širom Evrope. Tako SKE, na licu mjesta, kod veleprodavača i instalatera, može predstaviti portfolio proizvoda iz programa Huawei FusionSolar. Time su proizvodi iz programa Huawei FusionSolar na dohvat ruke sudionicima, a SKE-ovi stručnjaci dostupni su za sva pitanja.

Fotonaponski sistemi za stambene i poslovne zgrade, industriju i komunalne firme

Sunčane elektrane su rješenje za energetsku tranziciju jer omogućavaju snabdijevanje jeftinom Sunčevom energijom umjesto skupe električne energije iz mreže. Kao Huawei Value Added Partner i Huawei Service Partner, SKE nudi rješenja iz programa Huawei FusionSolar za stambene i poslovne zgrade, za industriju i za komunalne i energetske kompanije. Huawei FusionSolar Residential su inteligentna i održiva rješenja za proizvodnju električne iz Sunčeve energije u svim stambenim prostorima: u porodičnim kućama i stambenim zgradama. Njihov učinkoviti rad u poslovnim je zgradama i industrijskim objektima podržan rješenjima Huawei FusionSolar iz dijela Commercial & Industrial. Oprema za velike sunčane elektrane može se pronaći u rasponu programa Huawei FusionSolar Utility Scale.

SKE preuzima odgovornost

Službena svečanost polaganja temeljnog kamena za najveći evropski logistički centar za rješenja za pohranu električne energije i solarnu opremu održan je 13. jula 2023. godine, uz prisustvo brojnih predstavnika iz privrede i politike.

(Energetika.ba)