Sporazum o podjeli troškova u okviru projekta ‘Zeleni ekonomski razvoj’

Sporazum o podjeli troškova u okviru projekta ‘Zeleni ekonomski razvoj’

Sporazum o podjeli troškova na projektu ''Zeleni ekonomski razvoj'', u dijelu koji se odnosi na aktivnost ''Povećanje energetske efikasnosti javnih ob

Sporazum o podjeli troškova na projektu ”Zeleni ekonomski razvoj”, u dijelu koji se odnosi na aktivnost ”Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata u Kantonu Sarajevo”, bit će potpisan u utorak.

Sporazum će potpisati ministar prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS Čedomir Lukić i zamjenik rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP-a) u BiH Sukhrob Khoshmukhamedov.

U okviru projekta planirana je energijska sanacija objekata osnovnih škola ”Vladislav Skarić”, ”Behaudin Selmanović”, ”Hilmi ef. Šarić” i ”Malta”, te vrtića ”Lastavica”, Psihijatrijske bolnice Kantona Sarajevo” i Policijske stanice Novi Grad.

Mjere energijske efikasnosti finansirat će Vlada Švedske, Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, općine Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad i Hadžići, JU ”Psihijatrijska bolnica KS” i Fond za zaštitu okoliša FBiH.

Implementator projekta je UNDP u BiH, saopćeno je iz Press službe KS.

 

Energetika.ba