Energetika.ba
Termoenergija

Gradonačelnik Milić s rukovodstvom Termoelektra o poboljšanju poslovnog ozračja

Autor: Energetika.ba
Gradonačelnik Milić s rukovodstvom Termoelektra o poboljšanju poslovnog ozračja

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić posjetio je u četvrtak rukovodstvo tvrtke "Telmoelektro" u Brčkom, poduzeća koje je osnovano 1997. godine, a koje pruža kompletnu uslugu od inženjeringa i izrade projekata do organizacije na samom gradilištu.

Riječ je o poduzeću za inženjering, izgradnju, projektiranje, proizvodnju izvanstandardne opreme, remont i održavanje energetskih i industrijskih postrojenja. Ova tvrtka, sa sjedištem u Brčkom, zapošljava 300 radnika, a u cjelokupnoj grupaciji s poduzećima u Zenici, Bosanskom Brodu, Loparama, Bijeljini, Gunji i u Njemačkoj oko 600 radnika.

Na sastanku je razgovarano o modelima i načinima poboljšanja cjelokupnog poslovnog ozračja na području Distrikta s naglaskom na zadržavanje radnika na prostoru lokalne zajednice, što je zajednički cilj kako realnog sektora, tako i Vlade Brčko distrikta BiH, izvijestila je Vlada Distrikta.

Gradonačelnik Milić istaknuo je neophodnost zajedničkog djelovanja za stvaranje ozračja za gospodarski razvoj i izrazio zadovoljstvo zbog uspješnog poslovanja "Termoelektra" i odličnim referencama koje potvrđuje njihova dominantna uloga u termoelektranama Ugljevik, Gacko, Kakanj, Tuzla i Stanari te rafinerijama nafte Brod i ulja Modriča, "Arcelor Mittal" Zenica i "Soda so" Lukavac.

Predsjednik Uprave "Telmoelektre" Ilija Stjepanović predstavio je gradonačelniku ciljeve grupacije vezane za proširenje poslovanja na području Distrikta te predložio smjernice za poboljšanje poslovnog ozračja u toj lokalnoj zajednici.

Na sastanku je dogovorena daljnja komunikacija i naredni sastanci s proširenom skupinom suradnika i donositeljima odluka u Brčkom, navodi se u priopćenju.

Energetika.ba