Energetika.ba
Zaštita okoliša

Informativni štandovi o izgradnji mini hidroelektrana na Buni

Autor: Energetika.ba
Informativni štandovi o izgradnji mini hidroelektrana na Buni

Ekološka udruga "Majski cvijet" idući tjedan postavit će informativne štandove kako bi građanima ukazala na problem izgradnje mini hidroelektrana na Buni kraj Mostara.

U ponedjeljak 25. siječnja informativni štand bit će na Španjolskom trgu u Mostaru u 11 sati, utorak 26. siječnja štand će biti postavljan ispred Doma kulture na Buni u 11 sati, a istog dana postavit će se i ispred Doma kulture u Blagaju u 12 sati.

Kako navode iz Udruge, volonteri će ovim informativnim štandom upoznati građane Mostara, Bune i Blagaja s problemom izgradnje mHE Buna 1 i 2 i svim proceduralnim propustima i neregularnostima koje su do danas učinjene u tom slučaju.

"Kroz razgovor i podjelu informativnog materijala volonteri će informirati sugrađane o njihovim dosadašnjim nastojanjima da zaustavimo procese ishodovanja dozvola potrebnih za izgradnju ovih mHE", priopćeno je iz Udruge.

Iz udruge pozivaju zainteresirane građane da im se priduže i daju svoj doprinos u daljnjoj borbi za očuvanje Bunskih kanala, spomenika prirode.

Izjave za medije planirane su 25. i 26. siječnja u 11 sati.

Iz Udruge podsjećamo kako Ekološka udruga "Majski cvijet" zajedno s lokalnom zajednicom vodi višegodišnju pravnu borbu protiv povrede procedura na lokalnoj, županijskoj i federalnoj razini povodom usvajanja prostornog/regulacionog plana Grada Mostara te izdavanja dokumentacije za izgradnju mHE Buna 1 i mHE Buna 2.

Energetika.ba