Energetika.ba
Zaštita okoliša

Intenzivirane pripreme za 17. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2019"

Autor: Energetika.ba
Intenzivirane pripreme za 17. međunarodni sajam ekologije "EKOBIS 2019"

Na prvom sastanku Organizacionog odbora 17. međunarodnog sajma ekologije "EKOBIS 2019" u Bihaću predstavljene su ovogodišnje organizacijske zamisli, pomaci, te potvrđena velika zainteresiranost učesnika.

- Sajam će trajati od 12. do 15. septembra i već možemo reći da imamo više od 10 potvrđenih učesnika. Posebno nas raduje što ćemo imati nekoliko izlagača, koji dosada nisu bili u Bihaću. Cilj nam je da napravimo određeni organizacijski pomak i sadržajno obogatimo sajam. Ove godine smo izabrali i tematiku koja je vezana za našu Međunarodnu konferenciju o regionalnoj saradnji, znači za prateće sadržaje, a to je cirkularna ekonomija - istakao je direktor Privredne komore Unsko-sanskog kantona (USK) Enes Ružnić.

Generalni pokrovitelj sajma će biti Kantonalna vlada, a suorganizator Grad Bihać, dok će se uz pomoć partnera Razvojne agencije USK pokušati dogovoriti i prvi dolazak privrednika iz Turske.

- Razvojna agencija USK je suorganizator poslovnih susreta u indusrijskoj zoni Kocaeli kod Istanbula, gdje nam je želja da stvorimo dugoročne poslovne veze sa tom industrijskom zonom i njihovom privrednom komorom, te je prijedlog da upravo oni budu regija - partner na ovogodišnjem EKOBIS-u - riječi su Alme Džanić iz Razvojne agencije USK.

Naglašeno je i kako je već završen promotivni materijal, te spremna kompletna medijska kampanja koja bi se trebala provoditi u cijeloj BiH i zemljama okruženja.

Energetika.ba / FENA