Petrol počinje naplaćivati punjenje električnih vozila

Petrol počinje naplaćivati punjenje električnih vozila

Slovenačka energetska kompanija Petrol počeće od ponedeljka, 15. februara, da naplaćuje korišćenje njihovih punjača za električna vozila nakon sed

Slovenačka energetska kompanija Petrol počeće od ponedeljka, 15. februara, da naplaćuje korišćenje njihovih punjača za električna vozila nakon sedam godina besplatnog pružanja te usluge.

Kompanija je saopštila da je to važan korak za dalji razvoju i širenje infrastrukture za punjenje električnih automobila u regionu, dodajući da namjerava da instalira više od 1.300 punionica do 2025. godine, prenosi tanjug.

Za vozače koji pune vozila na punjačima snage do 22 kilovata cijena će biti 25 centi po kilovat satu.

Korisnici će uslugu plaćati putem Petrolovocg sistema OneCharge na bazi količine potrošene energije, a ne vremenskog trajanja punjenja.

Petrol upravlja najvećom mrežom stanica za punjenje elektičnih vozila u Sloveniji i duž granice sa Austrijom, koja, prema podacima sa veb sajta kompanije, broji više od 100 lokacija.

Do sada, Petrol je naplaćivao samo korišćenje stanica za brzo punjenje.

Frima Elektro Ljubljana je prva u Sloveniji uvela naplatu usluge punjenja e-vozila u maju 2019. Korisnicima je naplaćivala cijenu na osnovu količine i trajanja punjenja.

Energetika.ba