Porsche provodi završna testiranja hibridne verzije modela Cayenne

Porsche provodi završna testiranja hibridne verzije modela Cayenne

Očekuje se da će Porscheov hibridni SUV pokretati pogonska opcija koju Porsche već nudi modelom Panamera 4 E-Hybrid. Porsche je treću generaciju mo

Očekuje se da će Porscheov hibridni SUV pokretati pogonska opcija koju Porsche već nudi modelom Panamera 4 E-Hybrid.

Porsche je treću generaciju modela Cayenne predstavio u augustu prošle godine, a SUV je kupcima inicijalno ponuđen u kombinaciji s tri benzinska motora. Najslabiji motor u ponudi je trolitarski V6 koji uz asistenciju turbopunjača nudi 340 KS. Slijedi ga 2,9-litarski biturbo V6 motor s 440 KS, a na vrhu ponude je 4-litarski biturbo V8 u koji je “ugurano” 550 KS.

U međuvremenu, Porsche privodi kraju intenzivna testiranja četvrte pogonske opcije za Cayenne, a očekuje se da će hibridno izdanje Porscheovog većeg SUV-a kupcima biti dostupno za nekoliko mjeseci.

Prije toga, djelimično elektrificiran SUV treba preživjeti nemilosrdna testiranja pri temperaturama zraka u rasponu od -40 do 40 stepeni celzija, a u posljednjoj kolekciji fotografija Porsche je pokazao kako se pretprodukcijski hibridni Cayenni snalaze u ambijentu Južnoafričke Republike, prenosi Klix.

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, Cayenne E-Hybrid trebao bi pokretati 2,9-litarski biturbo V6 motor koji bi uz asistiranje elektromotora raspolagao s 462 KS i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je konfiguracija koju Porsche već nudi u slabijoj hibridnoj Panameri, a sve su prilike da će Porsche uskoro ponuditi i još snažniji hibridni Cayenne Turbo S E-Hybrid koji će pokretati kombinacija koja pokreće snažniju hibridnu Panameru.

Energetika.ba