Predsjedavajući VMBIH Zvizdić na Biznis forumu Maroko – BiH u Casablanci

Predsjedavajući VMBIH Zvizdić na Biznis forumu Maroko – BiH u Casablanci

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić predvodio je delegaciju bosanskohercegovačkih privrednika koja je učestvovala na poslovnom for

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić predvodio je delegaciju bosanskohercegovačkih privrednika koja je učestvovala na poslovnom forumu, koji se u organizaciji Generalne konfederacije kompanija Maroka (CGEM) održao danas u Casablanci.

Prije početka poslovnog foruma, predsjedavajući Zvizdić je održao sastanak sa predsjednikom CGEM-a Salaheddinem Mezonarom.

Na susretu privrednika su prezentirani investicioni potencijali Bosne i Hercegovine i mogućnosti veće privredne saradnje.

Obraćajući se prisutnima, predsjedavajući Zvizdić je rekao da je interes obje strane da se unaprijedi ekonomska saradnja, robna razmjena i da se poveća nivo vanjskotrgovinske razmjene. Rekao je da je investicijsko okruženje u BiH značajno promijenilo i unaprijedilo poboljšanjem investicijske klime i olakšanjem poslovanja.

Na forumu je bilo riječi i o mogućnostima investiranja i saradnje na strateškim projektima.

Predsjedavajući Zvizdić je upoznao prisutne o ekonomskim potencijalima Bosne i Hercegovine, posebno u sektorima poljoprivrede, turizma, energetike, drvne, metalne i auto industrije, namjenske industrije, obnovljivih izvora energije, kao i sa infrastrukturnim projektima.

“Naša zemlja ima velike potencijale za investiranje u BiH. Mi smo posebno zainteresirani za dugoročna strateška partnerstva kroz koja bi se, između ostalog, uvozila nova znanja i tehnologije i otvarala nova radna mjesta za zapošljavanje mladih ljudi. Očekujemo da ulažete u našu zemlju i želimo da mi budemo vaša vrata za poslovanje prema jugoistočnoj Evropi, a vi da budete vrata za naše poslovanje sa državama MAGREB-a i velikog dijela Afrike,” rekao je tokom poslovnog foruma predsjedavajući Zvizdić. On je uputio poziv i izrazio dobrodošlicu marokanskim privrednicima da posjete Bosnu i Hercegovinu i da investiraju u zemlju velikih i značajnih potencijala.

Poslovnom forumu u Maroku prisustvovali su i premijer Federacije BiH Fadil Novalić, predsjednik Vanjsko-trgovinske komore BiH Ahmed Egrlić, kao i predstavnici bh privrednika.

Energetika.ba