Prosječna cijena goriva u FBiH ista kao prošle sedmice

Prosječna cijena goriva u FBiH ista kao prošle sedmice

Prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine na današnji dan za premium bezolovni benzin 95 iznosi 3,37, a za dizel

Prosječna maloprodajna cijena naftnih derivata u Federaciji Bosne i Hercegovine na današnji dan za premium bezolovni benzin 95 iznosi 3,37, a za dizel 3,53 marke po litru, koji je prošli tjedan bio 3,54 marke po litru.

Iz Ministarstva trgovine FBiH za Fenu su kazali kako je prosječna cijena, u odnosu na prošli tjedan, ostala nepromijenjena.

Prema rasponu maloprodajnih cijena naftnih derivata u Federaciji BiH, premium bezolovni benzin 95 danas iznosi od 3,31 do 3,61 maraka po litru, dok dizel iznosi od 3,46 do 3,76 maraka po litru.

Iz Ministarstva su dodali kako je doneseno Uputstvo o načinu, sadržaju i rokovima dostave obavještenja o promjeni cijena i marži pojedinih proizvoda i usluga, kojim je propisano da gospodarski subjekti, odnosno benzinske crpke, dostavljaju Federalnom ministarstvu trgovine obavještenja o promjeni cijena i marži radi evidentiranja i praćenja.

Još su podsjetili da je Vlada Federacije BiH, na prijedlog Federalnog ministarstva trgovine, donijela Odluku o propisivanju mjera neposredne kontrole cijena utvrđivanjem maksimalne visine marži za naftne derivate kojom je propisala gospodarskim društvima koja obavljaju trgovinu na veliko maksimalnu visinu marži u apsolutnom iznosu od 0.06 maraka po litru derivata, a gospodarskim društvima koja obavljaju djelatnost trgovine na malo naftnim derivatima maksimalnu visinu marže u apsolutnom iznosu od 0.25 maraka po litru derivata.

Energetika.ba / Fena