Višković: Ubrzati izgradnju ‘Buk Bijele’

Višković: Ubrzati izgradnju ‘Buk Bijele’

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da treba ubrzati izgradnju velikih hidroenergetskih objekata, poput „Buk Bijele“. - Zadn

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković smatra da treba ubrzati izgradnju velikih hidroenergetskih objekata, poput „Buk Bijele“.

– Zadnji veći energetski objekat izgrađen je 1985. godine u Višegradu – istakao je Višković i dodao da nema vremena za gubljenje.

Ističe da treba razmisliti i o novom zaduživanju, ako ti krediti idu za izgradnju velikih elektroenergetskih objekata.

U obraćanju poslanicima Narodne skupštine RS, istakao je danas da se mora suzbiti siva ekonomija, kojom se guše savjesni poslodavci.

– Obično u sivoj zoni rade oni koji imaju novaca da plate – naveo je Višković.

Istakao je da su svi socijalni partneri podržali Prijedlog ekonomskih reformi RS za period 2019-2021. godina, te ocijenio da to dovoljno govori o kvalitetu dokumenta i predloženim mjerama.

Šef Kluba poslanika SDS-a Miladin Stanić smatra da je iz navedenog dokumenta vidljivo da se u RS-u ništa nije radilo prethodnih 10 godina.

– Međutim, dokument koji nam je ponuđen solidno je postavljen, ali je problem što premijer nema kvalitetne saradnike i novca da provede zacrtane mjere – tvrdi Stanić.

Energetika.ba / FENA