Sarajevogas: Potrošači koji nemaju alternativno gorivo bit će snabdijeveni gasom

Sarajevogas: Potrošači koji nemaju alternativno gorivo bit će snabdijeveni gasom

Nakon dostavljenog obavještenja iz "BH Gasa" o planiranoj sanaciji oštećenja na dionici gasovoda Šepak-Zvornik zbog kojeg će doći do prekida isporuke

Nakon dostavljenog obavještenja iz “BH Gasa” o planiranoj sanaciji oštećenja na dionici gasovoda Šepak-Zvornik zbog kojeg će doći do prekida isporuke gasa 5. feruara u trajanju od 24 sata, u KJKP “Sarajevogas” izvršene su sve neophodne pripreme za djelovanje u ovakvim situacijama, u skladu sa propisanim procedurama.

Uzimajući u obzir raspoložive količine prirodnog gasa koje su akumulirane u transportnom gasovodu, KJKP “Sarajevogas” je poduzeo odgovarajuće mjere i pripremio plan prema kojem će svi potrošači koji nemaju mogućnost za korištenje alternativnih goriva, biti uredno snabdijeveni gasom do završetka planiranih radova i normalizacije isporuke.

Iz Sarajevogasa naglašavaju, prema planu koji je pripremljen, osim domaćinstava, sve zdravstvene i socijalne institucije bit će uredno snabdijevene gasom, a KJKP “Sarajevogas” će biti na raspolaganju svojim korisnicima u slučaju problema sa isporukom.

Iz ovog preduzeća mole sve potrošače da imaju razumijevanja za novonastalu situaciju i da racionalno koriste gas.

Svi korisnici u slučaju bilo kakve smetnje u isporuci, mogu kontaktirati Dispečerski centar “Sarajevogasa” na brojeve telefona: (033) 592 095; 592-096; 568-120; (061) 487 787.

O novim informacijama i okolnostima, javnost će biti redovno informisana, saopćeno je iz KJKP “Sarajevogas”.

 

Energetika.ba / FENA