Eko toplane počele sa pripremom za ponovnu isporuku toplotne energije

Eko toplane počele sa pripremom za ponovnu isporuku toplotne energije

Eko toplane Banjaluka saopštile su danas da su prekinuli započeti planirani remont i pripremu distributivne mreže za sljedeću grijnu sezonu i u toku s

Eko toplane Banjaluka saopštile su danas da su prekinuli započeti planirani remont i pripremu distributivne mreže za sljedeću grijnu sezonu i u toku su dopunjavanje, odzračivanje sistema i otvaranje ventila u šahtovima, te ponovna priprema proizvodnih pogona, kako bi aktivirali proces proizvodnje toplotne energije.

Odluka o obustavi remonta i početku priprema za ponovnu isporuku energije, zajednička je odluka Eko toplana i Grada Banjaluka, nakon što je i za sljedeću sedmicu najavljen talas izuzetno niskih temperatura za ovo doba godine.

“Posebno molimo i apelujemo na korisnike koji su samoinicijativno započeli radove na unutrašnjim instalacijama, da ih obustave i vrate instalacije u funkcionalno stanje, najkasnije do 12. maja, kako ne bi došlo do curenja vode, odnosno poplava u stambenim ili poslovnim prostorima, jer u suprotnom Eko toplane neće biti odgovorne za nastalu štetu”, saopštili su iz Eko toplana.

Eko toplane su nakon završetka sezone već započele sa mašinskim i elektro radovima na distributivnom sistemu, zatvoreni su ventili i konzervirani kotlovi, a sada slijedi obustava tih radova i priprema sistema za ponovno puštanje u pogon, koja je potpuno ista kao i priprema za novu grijnu sezonu. S obzirom na to da ovaj zahtjevan i obiman proces traje i do 15 dana, u Eko toplanama ističu da će nastojati da u što kraćem roku obave pripremu za ponovnu isporuku toplotne energije, te mole korisnike za razumijevanje.

Trenutno su angažovani svi ljudski resursi i tehnički kapaciteti Eko toplana, kako bi se što prije osposobio sistem za ponovno pokretanje proizvodnje i isporuke toplotne energije.

Energetika.ba